תסכימו איתי שאין על מרק העוף של סבתא .
הריח המיוחד של יום שישי
כי בכל יום שישי המרק הזה עומד על הגז בבית של סבתא
והריח משגע
אז הנה המתכון מבית סבתא ככה היא מכינה
המצרכים –
חלקי עוף כמו כנפיים או גרונות או גב עוף בערך קילו
בצל
1-2 גזר
קישוא
בטטה
דלעת או דלורית
תפוח אדמה או אפשר גם קולורבי או כרובית
רבע כרוב ירוק
חצי עגבנייה בשלה
רבע פלפל אדום
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור שמיר
4 ענפים של סלרי
חתיכה קטנה של שורש סלרי או פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור
(כפית אבקת מרק עוף – אופצייה)
אופן ההכנה –
מנקים טוב טוב את חלקי העוף.
בסיר מרק מחממם כף שמן .
מטגנים את חלקי העוף שיתנו טעם למרק .
לאחר מכן מוסיפים את המים כ- ליטר וחצי .
את כל הירקות חותכים לקוביות גדולות.
מוסיפים את הירקות ואת הירק קוצצים גס
מכסים את המרק עם מכסה ולאחר שרותח
מוציאים עם כף את הקצף המיותר.
מעבירים לאש הכי נמוכה בגז שלכם לבישול של שעה.
אופצייה – להגשה עם קניידלך או שקדי מרק או אטריות
אפשר גם קוסקוס זה מאוד טעים