קציצות בקר של סבתא
המצרכים –
חצי קילו בשר טחון
חצי קילו עוף טחון
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
בצל
תפוח אדמה
שום
מעט פלפל חריף
3 פרוסות לחם רטובות
חצי כפית מכל תבלין
פפריקה
כמון
מרק עוף
כורכום
פלפל שחור
לרוטב –
בצל
2 שיני שום
רסק עגבניות 2 כפות מלאות
תפוחי אדמה קוביות
התבלינים כמו בתערובת בשר.
אופן ההכנה –
במעבד מזון טוחנים את הירק פטרוזיליה וכוסברה, מוסיפים גם את הבצל, תפוח אדמה אחד, שום, פלפל חריף וגם את הלחם.
מוסיפים לתערובת הבשר את כל מה שנטחן במעבד המזון.
מוסיפים את כל התבלינים .
מערבבים לתערובת חלקה .
רוטב –
מטגנים בצל, מוסיפים שום,
ואת רסק עגבניות
תבלינים בדיוק בדומה לתערובת הבשר,
מוסיפים מים לכיסוי
כשהרוטב רותח מכדררים כדורים קטנים מתערובת הבשר ומכניסים לתוך הרוטב הרותח .
מוסיפים גם קוביות תפוחי אדמה
נבשל כשעה עד שהרוטב מצטמצם.