מתכון לתבשיל קציצות בקר אפונה ברוטב צהבהב
המצרכים –
חצי קילו בשר טחון
2 שיני שום
חופן כוסברה
2 עלי כרפס
תפוח אדמה
כמון
רבע כוס פירורי לחם
בהרט
מלח
פלפל
לרוטב –
בצל
3 שיני שום
3 עלי סלרי קצוץ
חצי שקית אפונה ירוקה
כפית כורכום
מלח
3 פרוסות לימון
אופן ההכנה –
הרוטב –
בסיר רחב טיגנתי בצל קצוץ דק ו3 שיני שום פרוס דק עם 6 כפות שמן …הוסיף חופן סלרי קצוץ דק …
לאדות ולהוסיף חצי שקית אפונה עדינה (סנטפורסט) רבע כפית כורכום חצי כף מלח
3 כוסות מים להוסיף 3 פרוסות לימון חצויים
להרתיח חצי שעה ולהנמיך את האש
הקציצות –
בקערה שמים 500 גרם בשר בקר טחון דק טרי (צלעות מס 2)
במעבד מזון קצצתי חופן כוסברה עלי סלרי
1 תפוא 2 שיני שום הכל קצוץ דקדק
להוסיף לבשר את התערובת להוסיף 5 כפות פירורי לחם רגיל 4 כפות שמן כפית בהרט חצי כפית כמון
כפית מלח קורט פלפל שחור ללוש את העיסה היטב
לתת מנוחה 10 דקות
לכדרר לכדורים מאורכים לשים בסיר ולתת כ 30 דקות בישול