מתכון לחלות ללא ביצים

חלות רכות ומושלמות ללא ביצים ❤

אריאלה גולדמן 

▪︎ כוס מידה אוניברסלית
▪︎ חשוב לשים לב להוראות בנוגע לזמן ההתפחה ולכמות הנוזלים

 

המצרכים –

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

שקית משפר אפייה – לא חובה

חצי כוס סוכר

2 כוסות מים + חצי

כף מלח

חצי כוס שמן

אופן ההכנה –

במיקסר עם וו לישה לערבב –
 קג קמח
2 כפות שמרים יבשים
שקית קטנה משפר אפייה
חצי כוס סוכר

להוסיף 2 כוסות מים ( נניח כוס נוספת בצד שממנה נטפטף בהתאם אם יהיה צורך)
ללוש כמה שניות,להוסיף חצי כוס שמן וכף מחוקה מלח
נלוש 10 דקות – זמן הלישה חשוב ויעניק לנו בצק גמיש ,משגע.

נרים הבצק מתחתית הקערה ועם כף יד מעט משומנת ניצור כדור חלק .
נניח בקערה,נכסה בניילון נצמד ונתפיח כ 45 דקות- שעה ולא יותר ( חשוב!)
** בקיץ התפיחה יותר מהירה ,שימו לב **

נחלק הבצק לכדורים בהתאם למספר החלות / לחמניות שנרצה לעצב.

נרדד כל כדור על משטח טיפונת משומן ( לא לקמח !)
נגלגל לגליל, נעצב רצועות ונקלע חלות

נסדר כל 2 חלות בתבנית תנור עם נייר אפייה

את החלות נבריש במים ונעטר בשומשום
נתפיח כשעה או עד שהחלות מכפילות ניפחן ( חשוב התפחה מושלמת לפני הכניסה לתנור כדי שתצאנה חלות אווריריות ,עננים )

נאפה בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות- תוכנית אפייה רגילה- מדף שני מלמטה כ 20 דקות או עד השחמה מושלמת .
** נאפה כל מגש בנפרד **
5 דקות לפני תום האפייה,נתיז מעט מים על החלות מה שיעניק מעטפת קריספית.

נצנן היטב על רשת ללא נייר אפייה
נעטוף היטב וכאן כבר ניתן להקפיא ובעת הצורך להפשיר ,לחמם קלות בתנור ולהגיש

מתכונים נוספים