מתכון לקובה סלק מדהימה מהמטבח של סבתא

 

מתכון לקובה סלק מדהימה המטבח של סבתא
מאת –  עינת בוזגלו פייס
המצרכים – 
למרק הקובה –
3-4 סלק  לקלוף
3-4 ענפי סלרי פרוס
בצל פרוס
 מיץ לימון טרי
2 כפות סוכר
מלח לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
למילוי-
300 גרם בשר בקר טחון
 בצל  קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
 מלח
פלפל שחור
מעטפת הקובה –
כוס סולת
מעט מלח
כף שמן
כ־שליש כוס מים פושרים
אופן ההכנה-
ראשית מכינים את המרק-
חותכים את הסלק לריבועים
מחממים מעט שמן מטגנים בצל וסלרי קצוץ ומוסיפים את הסלק.
ממלאים מים למרק בסיר כ- 3-4 כוסות.
 מבשלים במשך כחצי שעה עד שמתחיל להתרכך.
מוסיפים מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה. טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מעל האש.
 מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.
 מכינים את המעטפת: בקערה גדולה מערבבים סולת, מלח ושמן. מוסיפים בהדרגה מים עד לקבלת תערובת אחידה
. אם יש צורך ניתן להוסיף מעט מים. מכסים וממתינים במשך כ־20 דקות עד שהמים נספגים
יוצרים את הקובות בידיים רטובות  קורצים כדור ומשטחים על כף היד.
שמים  כפית גדושה מתערובת הבשר  וסוגרים לקובה .
מכניסים לבישול במרק כחצי שעה.

מתכונים נוספים