צמת בורקס בשר מתכון מבית סבתא
המצרכים –
בצק עלים חבילה מצונן או פילס 300 גר
חצי קילו בשר טחון
בצל אחד גדול וקצוץ
תבלינים
מלח
פלפל שחור
קצת בהרט או אגוז מוסקט
עלי כרפס קצוץ או פטרוזיליה
ביצה
כף סילאן
חופן צנובר
אופן הכנה –
נטגן את הבצל לקירמול טוב טוב
מוציאים לצלחת
נטגן את הבשר במחבת עם שמן עד שהוא מבושל
כמה דקות מכל צד
נוסיף בצל ותבלינים , נקרא
נערבב עם הביצה
נפתח בצק עלים
נשים במרכז את המילית
נחתוך בצדדים פסים ונשים כמו צמה
נעביר לנייר בתבנית
נבריש ביצה ונפזר שומשום
אפייה על 180 מעלות מעל 40 דקות