עוגת התפוחים המושלמת של סבתא שלי

 

 

עוגת פאי תפוחים של סבתא

העוגה הזו פשוט נהדרת ומזכירה טעם של פעם מבית סבתא

 

המצרכים –

לבצק פריך

100 גר חמאה

כוס וחצי קמח

רבע כפית אבקת אפייה

3 כפות סוכר

כפית תמצית וניל

קורט מלח

ביצה

מילוי –

קילו של תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות

כפית קינמון

חצי כוס סוכר

כף קמח

מיץ מחצי לימון

גרידה מלימון

אופן הכנה –

הכנת בצק

נכניס מרכיבים יבשים למעבד נפעיל עד שנוצרים פירורים

נוסיף את הביצה .

הבצק מתאחד בכמה פולסים ואם לא נוסיף כף מים.

נרדד בצק ונעביר מעל התבנית .

נהדק סביב הדפנות ובתחתית

נכניס לקירור.

תפוחים נכניס לסיר עם סוכר ונבשל מספר דקות .

נוריד מהאש נקרר ונוסיף את המצרכים הנוספים.

נעביר מעל הקלתית

נאפה 180 מעלות כשעה

בתאבון

 

מתכונים נוספים