עוגת פאי תפוחים של סבתא
העוגה הזו פשוט נהדרת ומזכירה טעם של פעם מבית סבתא
המצרכים –
לבצק פריך
100 גר חמאה
כוס וחצי קמח
רבע כפית אבקת אפייה
3 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
קורט מלח
ביצה
מילוי –
קילו של תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות
כפית קינמון
חצי כוס סוכר
כף קמח
מיץ מחצי לימון
גרידה מלימון
אופן הכנה –
הכנת בצק
נכניס מרכיבים יבשים למעבד נפעיל עד שנוצרים פירורים
נוסיף את הביצה .
הבצק מתאחד בכמה פולסים ואם לא נוסיף כף מים.
נרדד בצק ונעביר מעל התבנית .
נהדק סביב הדפנות ובתחתית
נכניס לקירור.
תפוחים נכניס לסיר עם סוכר ונבשל מספר דקות .
נוריד מהאש נקרר ונוסיף את המצרכים הנוספים.
נעביר מעל הקלתית
נאפה 180 מעלות כשעה
בתאבון