המתכון לג'חנון אמיתי כמו של סבתא
ג'חנון, המאפה הטעים והמושחת מהמטבח התימני.
מאכל מסורתי לשבת בבוקר והוא קבוע אצלנו במיוחד בימי החורף .
קבלו .
מתכון לג'חנון ביתי אותנטי של סתבא תימנייה.
המצרכים –
קילו קמח
שליש כוס סוכר
כף דבש
שקית אבקת אפייה
כף מלח
2.5 כוסות מים
לתבנית –
שמן
למרוח – 300 גר' מרגרינה או חמאה
אופן הכנה-
לקערת מיקסר נכניס את כל המרכיבים ונלוש בצק חלק וגמיש.את המים תוסיפו בהדרגה ואם צריך תוסיפו עוד טיפה.
מחלקים את הבצק לכדורים 12 כדורים שווים.
שמים את הכדורים בתוך תבנית חד פעמית ומעליה שמים 2 כוסות שמן.
מניחים על השיש כמה שעות לפחות 4.
לאחר מכן פותחים כל כדור על משטח עבודה ומרדדים בעזרת היד לבצק שקוף ודק.
מורחים מהמרגרינה הרכה על כל הבצק ומקפלים משני הצדדים כלפי האמצע ואחר כך מגלגלים לגליל.
כך עושים עם כל הכדורים.
מניחים בתחתית סיר ג'חנון פרוסות לחם.
שמים את הג'חנונים המוכנים אחד מעל השני.
מכסים בנייר אפייה ומכסה של הסיר ג'חנון.
מכניסים לתנור על 100 מעלות כל הלילה .עד שבת
פותחים ומקבלים ג'חנון מוכן ושחום.