עוגת שוקולד שמרים קראנץ
המצרכים –
ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
כוס סוכר
רבע כף מלח
כוס שמן
2 כוסות מים
אופן ההכנה –
בקערת המיקסר שמים את כל המצרכים .
ללוש לבצק אחיד ורך כמה דקות טובות .
לאחר מכן
להתפיח כשעה.
למילוי שוקולד- אפשר נוטלה או כל ממרח או להכין
לערבב בקערה :
שקית של אינסטנט פודינג שוקולד /וניל
2 כוסות סוכר
3/4 כוס מים
1/2כוס שמן
8 כפות קקאו
2 כפיות נס קפה
לחלק את הבצק ל-5 חלקים שווים
כל חלק לפתוח למלבן דק וארוך
למרוח במילוי השוקולד
לגלגל לרולדה
להכניס למקפיא ל-20 דקות
לחצות את הרולדה לגלגל לבורג
להכניס לתבנית
להתפיח כ-40 דקות עד להכפלה של הנפח
להבריש בביצה
לאפות בתנור שחומם מראש על 180° כ-40 דקות עד שמשחים
באהבה נועם זיגדון