המתכון של סבתא לרוגלך שכולנו אוהבים
המילוי של שוקולד השחר האהוב על כולנו
אתם יכולים לשים מילוי שוקולד אחר גם נוטלה מתאים
המצרכים –
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
ביצה
4 כפות סוכר
חצי כפית מלח
100 גר חמאה
3 כפות שמן
שקית סוכר וניל
ככוס חלב או מים
מילוי – שוקולד השחר
אופן הכנה –
נערבב קודם שמרים עם רבע כוס מהנוזלים.
התערובת תוססת קצת לאחר 10 דרות
נשים במיקסר את כל החומרים מלבד שמן וחמאה .
נלוש במהירות איטית ונוסיף בהדרגה את החמאה והשמן
נלוש לבצק חלק ורך.
במידה ויש חוסר בנוזלים אז תוסיפו
לאחר מכן נתפיח בחוץ להכפלת נפח
או במקרר לילה.
נחלק ל 2
נרדד לעלה דק
נמרח על חצי מהעלה את השוקולד ונקפל
נרדד מעל בעדינות ואז נחתוך משולשים
נגלגל לרוגלך ונשים צמוד בתבנית עגולה
או תבנית מלבנית
נתפיח בחוץ כשעה
נמרח ביצה ונכניס לאפייה בתנור
180 מעלות לבערך 40 דקות
להבריש מי סוכר כשיוצא מתנור
מי סוכר תכינו
חצי כוס סוכר
3/4 כוס מים
עם קמת מיץ לימון
לבשל שיסמיך